Doe mee aan onze 4de VJV-poll 2.0 over AI en ChatGPT

Artificiële intelligentie heeft de laatste weken, maanden, een enorme vlucht genomen. De tools die gratis beschikbaar zijn, zoals ChatGPT, zijn indrukwekkend. Stel gewoon een vraag, en je krijgt een antwoord, in fatsoenlijk Nederlands bovendien.

Maar is dat antwoord ook correct? Hoe werken die AI tools, en waarop zijn zij gebaseerd? En mag je er als journalist gebruik van maken? Meer nog: zouden uitgevers die tools niet kunnen gebruiken om jou te vervangen? Dat zijn onderwerpen die we in het debat tijdens onze jaarvergadering op zaterdag 6 mei in Gent graag met jullie onder de loep nemen. 

Als voorbereiding op dit debat hebben wij alvast enkele vragen voor jou – kan je die vragen in onze poll beantwoorden, ook als je op 6 mei niet naar Gent komt? Jouw mening is belangrijk voor het debat!

Geef je mening via deze link: https://vjv.vlaanderen/ledenbevraging/.

Heb je je nog niet ingeschreven voor ons evenement?

Doe het snel via deze link: https://vjv.vlaanderen/inschrijving-algemene-ledenvergadering/.

Beland je na 6 mei op deze poll, dan kan je nog altijd je mening kwijt – hoe meer mensen deelnemen aan deze enquête, hoe beter wij inzicht krijgen over wat er leeft bij de journalisten! 

Over de auteur

Verwant

Geef commentaar