De Nederlandse Ambassade in België en de Algemene Afvaardiging van de Vlaamse Regering in Nederland (AAVR NL), lanceren een nieuwe oproep voor de – intussen 16e editie (!) – van de Vlaams-Nederlandse Journalistenbeurs (VNJB). Tot 15 januari 2019 kunnen journalisten een beurs aanvragen voor een onderzoeksproject of een tijdelijk verblijf op een gastredactie over de grens.

Voorwaarden voor aanvragen voor de onderzoeks- en de uitwisselingsbeurs zijn een duidelijk link met een voor Vlaanderen en/of Nederland maatschappelijk thema. De onafhankelijke vakjury, samengesteld uit een vijftal journalistieke-experts uit Vlaanderen en Nederland, verdeelt € 22.000 over de beste aanvragen.

Net als bij voorgaande edities, biedt de VVOJ hulp aan bij het zoeken naar een gastredactie of contacten bij verschillende mediabronnen. Uitgewerkte aanvragen kunnen voor éénmalig advies worden voorgelegd aan de VVOJ via coaching@vvoj.nl.

Alle informatie over de VNJB, voorgaande edities en laureaten, alsook het reglement en aanvraagformulieren zijn terug te vinden op de website van de Vlaams-Nederlandse Journalistenbeurs – www.VNJB.eu.

 

Over de auteur

Verwant

Geef commentaar