Dit jaar koos de Vlaamse Journalisten Vereniging als locatie voor haar jaarlijkse statutaire ledenvergadering de prachtige stad Sint-Niklaas.  Op zaterdag 4 mei bogen de leden zich in de deskundig gerestaureerde ruimte K41 over het verslag van het voorbije jaar. Tijdens de rondvraag bespraken zij hoe de vereniging tot verdere bloei gebracht kan worden, om de aangesloten journalisten nog verder te professionaliseren.

Na de vergadering werd VJV door burgemeester Lieven Dehandschutter van Sint-Niklaas ontvangen op het Stadhuis, waar hij hen inwijdde in de boeiende geschiedenis van de stad. Ook regio-journalisten die nog geen lid waren van de vereniging, waren welkom op dit netwerkmoment.

De VJV-leden schoven vervolgens de benen onder tafel voor een heerlijk verzorgde lunch in Huyse Sorgvliet, om daarna samen naar het unieke Mercatormuseum te trekken voor een geleid bezoek.

Een uitvoerig verslag van de jaarvergadering kunnen de VJV-leden binnenkort hier vinden.

Foto’s: Bernard decock, Ronny Van Cutsem en Cor Blancke.

Over de auteur

Verwant

Geef commentaar