Graag jouw input voor onze infosessies!

Je hebt het kunnen lezen: via infosessies wil de VJV laatstejaarsstudenten journalistiek wat bagage meegeven voor het moment waarop zij hun studies afgerond hebben:

Diploma op zak, wat dan? Journalistiek in de praktijk.

Om de informatie die we de laatstejaarsstudenten willen meegeven zo praktijkgericht mogelijk te maken, willen we ook graag input van jullie, de experten op het terrein. Willen jullie even de tijd nemen om volgende vragen heel concreet te beantwoorden?

  • Wat zou jij aan beginnende journalisten als goede raad meegeven?
  • De studenten zullen uiteraard willen weten wat een journalist verdient. Voor een journalist in vaste loondienst wordt het (minimum) loon bepaald door cao’s. Maar hoe zit het met freelancers? Wat zijn in jouw sector gangbare tarieven (per uur, per teken, per woord, of misschien nog op een andere basis)? Wat zijn jouw ervaringen daarmee, wat zijn de valkuilen?
  • Heb je nog andere activiteiten naast de journalistieke? Welke?
  • Heb je een website in eigen beheer? Haal je daar inkomsten uit? Hoe doe je dat? Kan je daarvan leven?

We ontvangen je antwoorden graag op info@vjv.vlaanderen. Uiteraard behandelen wij jouw informatie volkomen vertrouwelijk. Hartelijk dank voor je hulp. Het helpt ons om jullie beter te begrijpen en de toekomstige afgestudeerden beter te adviseren!

Over de auteur

Verwant

Geef commentaar