Op zaterdag 5 mei had in het Holiday Inn Hotel in Hasselt de Jaarvergadering plaats van de Vlaamse Journalisten Vereniging. Naast de normale statutaire onderdelen, zoals goedkeuring van de verslagen en de jaarrekening, werd ook de nieuwe mascotte voorgesteld van de vereniging: de cartoonfiguur Freelance Jo, ontworpen door VJV-lid Maaik Hermans. Dit sympathieke figuurtje zal een hoofdrol spelen in de communicatie van de vereniging, die zich in de toekomst intensief wil richten op jonge journalisten, fotografen, cartoonisten, …

In dit kader werd eindejaarstudent journalistiek en nieuw VJV-lid Maxime Simon uitgenodigd, die in een korte presentatie aangaf wat volgens hem nog ontbrak aan die opleiding, en hoe VJV daarbij kon helpen. Een thema dat ook in het daaropvolgende VJV-café voortgezet werd, en net als bij de eerste editie veel concrete werkpunten boven water bracht.

De tot in de puntjes verzorgde lunch in het Holiday Inn hotel werd afgesloten met een Smaakwandeling, aangeboden door de Stad Hasselt en burgemeester Nadja Vananroye. En dat onder een stralende zon!

Een uitgebreid verslag met foto’s volgt.

Over de auteur

Verwant

Geef commentaar