‘Exposure’ tentoonstelling met Dominique Selen te Lint

Het werk van Dominique Selen dwingt tot nadenken. Het heeft in eerste plaats geen decoratieve waarde. Het ontstond vanuit een drift, een beschrijving van wat er allemaal in, met,  en rond haar lichaam is gebeurd, als meisje, als tiener en als vrouw.

En ze zit in gebroken stilte en vraagt zich af… Dominique Selen, olie op canvas 150 x 150 cm.

De titel van de werken tracht de taal van verbeelding te laten begrijpen. De individuele en maatschappelijke betekenis die wordt bepaald door omstandigheden in heden en verleden, vanuit een omknellende begrenzing of sociale verscheurendheid.

Dominique Selen zegt zelf over haar werken:

“Het zijn voornamelijk zelfportretten, maar daarom niet in de letterlijke zin van het woord, bewuste creaties die betekenisvol zijn voor mezelf.

Ik ontvouw voor mezelf mijn eigen wereld:

In een wereld puur en milt
Ligt een verhaal, onbesmet
Een wereld van magie
Laat mij reizen in mijn verbeelding.”

De tentoonstelling ‘Exposure’ met Dominique Selen, is gratis te be zoeken van 14 oktober tot en met 15 december in de foyer van OC ‘De Witte Merel’, Liersesteenweg 25, 2547 te Lint. op ma, di, do. van 13:00 tot 20:00 uur en wo. en vr. van 09.00 to 20.00 uur. Een samenwerking van de cultuurdienst Lint, Curieus en Rebelle Lint.  Info 03 455.12.13.

Over de auteur

Verwant

Geef commentaar