El Fuego Hasselt: Barcelona op je bord!

Heel wat Limburgers kennen dit Spaanse restaurant nog van Knokke, maar ze kunnen nu korter bij het eethuis ontdekken. En wel in de Kanaalkom van Quartier Bleu. Een toplocatie in het hart van de stad. André De Kegel en zijn echtgenote chef Mayra Arce Mantilla brengen er Barcelona op je bord. Voor Mayra is het letterlijk back to her roots, want ze groeide immers op in de Demerstad.

De Catalaanse keuken dus, met in de zomer een uitbreiding naar de Latijns-Amerikaanse landen. Goed voor 20 jaar ervaring in de horeca, tot grote tevredenheid intussen van de klanten die El Fuego ontdekt hebben. De houtskooloven zorgt voor een extra dimensie in de open keuken. Perfect voor het bereiden van heerlijke gerechten met een unieke smaak. Neem daarbij het feit dat de meeste ingrediënten rechtstreeks uit Spanje worden geïmporteerd en je weet dat hier een authentiek en veelzijdig stukje ‘Espagna’ op je bord belandt. En dat gaat verder dan paëlla. Denk aan ingevoerde ansjovis, maar ook aan de 4-jaar gerijpte en karakteristieke Ibericoham, idem de Manchegokaas tot tonijn toe worden dagvers bereid. Het is duidelijk een gezonde keuken. Zelfs het zout is zeer specifiek. Hier wordt gelet op de kleinste details, waardoor zowel de Hasseltse shopper als de gourmand zich vlug thuis voelt. De sangria is een must. Een blik op de wijnkaart verraadt diverse wijnstreken, maar één zaak hebben ze gemeen: het zijn ecologische wijnen. De Prada Seleccion Palacio de Caneda uit Castilië is rond qua structuur, tanninerijk en kent een mooie afdronk. Gemaakt van de Mencia druif, een soort die je niet veel in onze contreien tegenkomt. Logisch want ook deze wijn haalt El Fuego rechtstreeks uit Spanje. Net zoals de mousserende Xamprada (1 glas 12€), eveneens uit Bierzo, gemaakt van Godello en Chardonnay. Deze bubbels mogen naast sommige champagnes staan.

Ribeye uit Uruguay.

Zelf koos ik een plankje van koude tapas: cocabrood, Ibericoham, salami, Mangego Kaas, huis gemarineerde ansjovis op kristalbrood (22€ pp). Je kunt de tapas vragen als lunch tot 17 uur. Daarna werd de maaltijd verder gezet met een Premium rib-eye Steak uit Uruguay in houtskool oven gebakken (33€), een gemengd slaatje (8€) en frietjes (3.50 €). Afgerond werd met een bordje desserthapjes en expresso (13.50€). Het buikje rond, zag ik dat men tussen 14u en 17u ook wafels en pannenkoeken serveert.

El Fuego telt binnen 48 couverts en het aanpalende terras is nog eens goed voor 50 zitplaatsen. Men kan er van een tapaslunch genieten, à la carte kiezen of voor een menu (2g– 5g) gaan. Er zijn ook maandelijkse suggesties. Een drankarrangement is optioneel vanaf 15 euro. Vermits El Fuego, naast restaurant,  ook de baseline ‘bar’ voert, kan men hier eveneens terecht voor een goed glas, cock- of mocktail. Op vrijdag warmt men het weekend op met Latino klanken en is de dansvloer open, waardoor je uitgenodigd wordt om je heupen vrij te laten bewegen op de salsa, bachata of de mambo. Het is zeker geen verplichting, maar zo kan het perfect dat smaakpapillen en dansmoves later op de avond samensmelten.

Een groot voordeel is de ligging. Een ruime parking ‘Blauwe Boulevard’ ligt pal onder de zaak en is zeer goed aangegeven vanaf de ring rond Hasselt.

Voor meer info: FB El Fuego Restaurant Bar en https://elfuego.be

Over de auteur

Woont centraal in de Euregio, kort bij Maastricht, Aken, Luik en Hasselt. Neemt als freelancer ook losse opdrachten aan.

Verwant

Geef commentaar