Visit Limburg lanceert nieuw magazine: Gast

Het nieuwe magazine wil een eigen invulling geven aan het begrip ‘gastvrijheid’ waarvoor de Limburgers zo bekend zijn. Wie Limburg bezoekt wordt er immers met open armen ontvangen. Wie kent er niet de ‘Limburgse vlaai’? “We maken dit nu tastbaar,” zegt gedeputeerde van toerisme Igor Philtjens, “met het tijdschrift ‘Gast’. Daarnaast is er een vernieuwde fietskaart.”

Met het voorjaarsnummer van ’Gast’ reis je al bladerend naar de mooiste verhalen, gevuld met hartelijke ontmoetingen met Limburgers. Denk aan Matteo Simoni, reeds een tijdje het promogezicht achter ‘Visit Limburg’, Jo Grootaers, beste jonge chef van de BeLux, goed voor een Michelinster, of Murielle Scherre van ‘La fille d’O. Verder worden er nog tal van registers opengetrokken en krijgt de lezer tal van tips, bestemmingen en to do’s.

“Met ‘Gast’ gaan we voor diepgang. We graven dieper in het Limburgse terroir, inspireren met onvergetelijke ervaringen en serveren openhartige gesprekken,” aldus Igor Philtjens. Zo lees je o.a. leuke verhalen van Lucas, de barista die in Hasselt een fietsbar uitbaat, en van natuurkunstenaar Will Beckers. We tonen de weg naar zogenaamde ’must-visits’ en laten onze Limburgers maar ook de gasten onze adembenemende wandel- en fietsroutes testen. Kortom, lezen in ‘Gast’ moet iedereen goesting krijgen in Limburg.”

Ook voor Limburgers

Limburg telt 880.000 gastheren en –vrouwen die toeristen elke dag opnieuw met open armen ontvangen. Gastvrijheid zit in het bloed. “Niet alleen gasten, maar ook Limburgers zelf vinden inspiratie in het magazine,” weet Philtjens, “Sinds de coronapandemie heeft de Vlaming zijn land echt leren kennen en wonnen de dichtbij vakanties stevig aan populariteit. Niet alleen onze gasten kunnen dus hun inspiratie opdoen in het tijdschrift, ook onze Limburgers leren in dit magazine hun groene provincie beter kennen. Want wat goed is voor de toeristen, is zeker ok voor de Limburgers”, besluit de gedeputeerde.

400.000 exemplaren

‘Gast’ is gedrukt op 400.000 exemplaren. Het is een uitgave van ‘Visit Limburg’ in samenwerking met Hands Mediarouting. Het wordt verspreid in Vlaanderen en in Nederland. Ook wordt het magazine meegegeven bij Knack, Libelle en het Nederlandse FietsActief. Daarnaast kan men in de toeristische infokantoren en bij de partners van Visit Limburg terecht voor een gratis exemplaar. Naast een voorjaarseditie, voorziet men ook een zomernummer en uitgave in het najaar. Doel is de toerist het hele jaar door te laten genieten van al het goeds Limburg biedt. Er is tevens een digitale versie, te lezen op www.visitlimburg.be.

Fietskaart en –infoboekje

Visit Limburg heeft ook een vernieuwde fietskaart op de markt gebracht. Die vormt samen met een infoboekje de leidraad voor de recreatieve fietser. “Limburg pionierde 27 jaar geleden met het intussen bekende fietsroutenetwerk. Dit is nog steeds de grootste troef in de provincie. Zo telden we in 2021 maar liefst 3,7 miljoen fietsers op het routenetwerk. Daarom blijven we daarin, samen met de 42 gemeenten en steden, investeren.  De nieuwe fietskaart ‘2022-2023’ telt ontelbare mogelijkheden voor belevingsvolle tochten. Denk aan ‘Fietsen door het Water’ (Bokrijk) of ‘Fietsen door de Bomen’ (Bosland) en nog ‘Fietsen door de Heide’ (Nationaal Park Hoge Kempen). Het infoboekje biedt een actueel overzicht van 151 fietscafés en 166 logies. Bovendien bevat het boekje ook 10 gloednieuwe fotogenieke fietslussen en worden 55 fietsverhuurpunten helder opgelijst“, luidt het. De kaart werd gedrukt op 35.000 stuks.

Perscontact: Tamara Broos, tamara.broos@limburg.be, tel +32 471805526

Over de auteur

Woont centraal in de Euregio, kort bij Maastricht, Aken, Luik en Hasselt. Neemt als freelancer ook losse opdrachten aan.

Verwant

Geef commentaar