Boek: Godeliph – Godelieve – Godeleine

VJV-lid Raoul M. de Puÿdt heeft een nieuw boek uitgebracht, samen met Marc Vansevenant. Daarin belichten zij de levensgeschiedenis en het ‘heiligenleven’ van Godelieve van Gistel, een bijzonder populaire volksheilige in Vlaanderen. Raoul plaatst haar in het Vlaanderen van de 11e eeuw, en samen met Marc brengt hij de rijke iconografie die terug te vinden is in de reliekschijven die voor haar ontworpen zijn.

Het boek is te bestellen bij www.raoulmariadepuydtfonds.be.

Raoul heeft al meerdere biografieën op zijn naam. Voor de Koninklijke Vlaamse Academie van België schreef hij in het kader van het Nationaal Biografisch woordenboek  de biografieën van Anto-Carte, Maurice Carême, Paul Delvaux, Etienne Maur Van Doorslaer, Henri Holemans, Frans van Immerseel, Emile Kesteman, Max vander Linden, Michel Martens, Theo van Rysselberghe en Maria Monnom, Raf Seys, Armand Vanderlick, Albrecht en Juliaan de Vriendt en Gustaaf Van de Woestyne.

Deze biografieën zijn te bestellen via publicaties@kvab.be.

Over de auteur

Verwant

Geef commentaar