Wanneer je een artikel schrijven wil, dan is het handig dat je terug kan gaan in de tijd, om bepaalde feiten en gebeurtenissen op te zoeken. Wist je dat je dat er een dienst is waar je dat volledig gratis kan doen, lekker vanuit je luie zetel thuis? De sleutel tot die informatie? Jouw bibliotheekkaart.

In samenwerking met GoPress bieden de Vlaamse bibliotheken namelijk toegang tot het krantenarchief van deze publicaties:

Eerst moet je wel een Mijn Bibliotheek-profiel aanmaken, waarvoor je je bibliotheekkaart nodig hebt. Dat doe je op: http://krantenarchief.bibliotheek.be.

Na het doorlopen van de registratieprocedure wordt het kinderspel om het archief te doorzoeken. Vul een trefwoord in om je zoekopdracht te starten. Je krijgt een lijst met resultaten, netjes gerangschikt naar bron.

Bovenaan rechts heb je de optie om de resultaten te sorteren op datum, relevantie, publicatie of titel. En je kan beginnen te grasduinen!

Heel handig en uitgebreid, want de informatie gaat tot 2 dagen terug. Je kan de artikels delen via de sociale media, je kan ze afdrukken om de informatie in je eigen bundel te steken, je kan de tekstgrootte aanpassen wanneer je niet meer zo goed de kleine lettertjes kan lezen.

Het doorzoeken van krantenarchieven is toch zo eenvoudig geworden. Je moet gewoon een trefwoord intikken, en hebt alles bij de hand. Vergelijk dit met de oude methode, waarbij men uren moest staren naar afbeeldingen op microfilm…

De toegang tot dit digitale krantenarchief is  dan ook van onschatbare waarde. Maak er gebruik van. Leve de bibliotheek!

 

 

 

 

Over de auteur

Verwant

Geef commentaar