Algemene vergadering Koekelberg: een korte impressie

vjv-1-15In het prachtige kader van de Basiliek van Koekelberg heeft de Vlaamse Journalisten Vereniging vzw op zaterdag 3 december 2016 haar algemene vergadering gehouden. Het voornaamste punt van de agenda was de bespreking van de nieuwe statuten, die door de verzamelde leden goedgekeurd werden.

Na een goedverzorgde maaltijd in het restaurant “Le Basilic”, gelegen in de kelders onder de Basiliek, werden de leden rondgeleid in het gebouw zelf, waarbij zij een deskundige uitleg kregen van een gids. Het imposante gebouw, vol met Art Deco elementen, bevat enkele prachtige glasramen, geschonken door weldoeners uit de hele wereld. Over de basiliek schreef VJV-lid Raoul Maria De Puydt, die gastheer was voor deze vergadering, het boek “Basiliek van Koekelberg – Art-decomonument”.

De basiliek is een echte aanrader voor de kunstliefhebber, zoals uit de prachtige foto’s van Bernard De Cock blijkt. In het gebouw bevindt zich ook Museum voor Religieuze Kunst.

Een uitgebreid verslag volgt later, met nog meer foto’s.
vjv-1-5
dsc_0028
vjv-2-1
vjv-3-12-2016-4

Over de auteur

Verwant