Persvrijheid… maar niet overal en voor iedereen

We mogen ons gelukkig prijzen dat we in een land leven waar persvrijheid en vrijheid van meningsuiting bestaan. Dat is echter niet overal het geval. Onlangs werd de Mexicaanse journaliste Rubén Espinosa samen met nog andere militanten voor de rechten van de mens, gefolterd en vermoord. Deze zoveelste aanslag op de vrije meningsuiting in Mexico heeft een internationale golf van verontwaardiging ontketend waarbij personen als Noam Chomsky en Salman Rushdie en honderden journalisten, schrijvers en artiesten een open brief ondertekenden om gerechtigheid te vragen. Wij kunnen die actie nog meer gewicht geven door er duizenden handtekeningen van over de hele aarde aan toe te voegen.

Gelieve even te overwegen om deze actie mee te ondersteunen. Dat kan door deze petitie te ondertekenen.

Over de auteur

Verwant

Geef commentaar