Hoe vrijwilligers ter hulp snelden bij de ramp in de Vesdervallei

Toen de Vesder op 15 juli 2021 uit haar oevers trad, werd enorme schade aangericht, vooral aan de steden Verviers en Pepinster. In de dagen nadien leek het alsof de hulpverlening slechts traag op gang kwam, en dan vooral vanwege de overheden.  

Gelukkig was de solidariteit vanuit Vlaanderen enorm groot. Vrijwilligers trokken meteen ter hulp, en bleven in de weken, maanden nadien hulp verlenen aan de burgers die hun huis vernield of zwaar beschadigd zagen. VJV-journalist Tony De Cruyenaere behoorde tot die teams, en hij heeft enkele fotoreportages gemaakt van dat prachtige vrijwilligerswerk. 

Een eerste blik: 16 oktober 2022 

 

Hulpverlening: 10 november 2022 

Het resultaat: 5 maart 2022 

Indrukwekkend, deze solidariteit. Net zoals die van de vele mensen die nu hun huis openstellen voor Oekraïnse families op de vlucht. Het doet goed aan het hart! 

Over de auteur

Verwant

Geef commentaar