Walter Van den Branden ontwerpt corona-juweel

Met het juweel in de vorm van het coronavirus, wil hij een eerbetoon brengen aan de zorgsector.

Dat onze voormalige voorzitter Walter Van den Branden een man is die niet stilzitten kan en enorm creatief bezig is, dat is ondertussen geweten. Enkele jaren geleden volgde hij een opleiding tot juwelier-goudsmid en sindsdien ontwerpt hij ook zelf juwelen. Naar aanleiding van de coronacrisis ontwierp hij een hanger, in de vorm van het covid-19 virus.

“Ik was gefascineerd door de afbeeldingen van het coronavirus die gebruikt werden als achtergrond bij de tv-nieuwsuitzendingen i.v.m. het coronavirus. Dit heeft mij artistiek geïnspireerd om dit beeld uit te werken in een (zilveren) juweel.”

Het juweel bestaat uit een zilveren bol van ongeveer 15mm diameter, waarop hij met een zilverdraad van 1,5mm 40 ‘stekels’ trok. De uiteinden daarvan werden gesmolten tot een bolletje, dat daarna afgevlakt werd.

Momenteel zijn er 2 versies: een halssnoer en een sleutelhanger, maar andere varianten zoals een ring, broche, oorbellen, zijn ook mogelijk.

Zijn eerste ontwerp in zilver wil hij nu wegschenken aan een verdienstelijke man of vrouw die tijdens de coronacrisis werkzaam was in de zorgsector. “Ik zie het als eerbetoon aan alle mensen die nu in de vuurlinie zitten”, zegt hij in een interview in  de Krant van West-Vlaanderen. Maar zijn plannen gaan nog verder: “Ik speel eveneens met de idee om (mits het vinden van de nodige financiering hiervoor), na afloop van de coronacrisis, een uitvergrote versie van het juweel als blijvend aandenken ‘monument/kunstwerk’ te laten uitvoeren in roestvrij staal. (diameter bol bv. 1,5 m) voor plaatsing bij één van de Oostendse ziekenhuizen of ergens centraal in het stadsbeeld.

Over de auteur

Verwant

Geef commentaar