Expo Koen Dhollander: “Ballet in Antwerpen XL”

VJV-lid Koen Dhollander, die al vele jaren als correspondent en fotograaf opdrachten uitvoert voor Gazet Van Antwerpen, werd gefascineerd door ballet toen hij in het kader van een opdracht voor het eerst achter de schermen belandde van een voorstelling.

Het leidde tot een reeks foto’s van topdansers en topdanseressen zoals Beau Dillen, Nini De Vet, Noémi Jar, … en vele anderen.  Deze foto’s werden gebundeld in het fotoboek “Ballet in Antwerpen”. In september (6/9/2018 tot 27/9/2018) worden zij ook tentoongesteld, in samenwerking met SDWorx en Gallery Dada.

Uit het persbericht:

Koen probeert eerst een persoonlijke band te scheppen met de dansers waarna het plaatje al snel duidelijk wordt. Hij laat niets aan het toeval over. Het beeld is er meestal al nog voor hij fotografeert. Maar dansers zijn ook zo genereus en vinden het heerlijk om even op een andere locatie te komen.

“In de balletwereld zijn de foto’s van Koen soms wat controversieel. Ze passen niet in het artistiek project van bijvoorbeeld Ballet Vlaanderen. Een eventuele samenwerking zat er jammer genoeg niet in”, vertelt gallerijhoudster Trees De Bruyne. Spijtig, maar dat wordt ruimschoots goedgemaakt door het enthousiasme van Sdworx.

Ballet blijft een elitair aura hebben maar dat ligt zeker niet aan de dansers die maar al te graag van de partij zullen zijn. Daarom vond ik het belangrijk dat het succes van het boek ook in een expo aan het grote publiek kan worden voorgesteld.”

De expo ‘Ballet in Antwerpen XL’ loopt van 6 September 2018 tot en met donderdag 27 September 2018 bij sdworx, Brouwersvliet 2 te 2000 Antwerpen. De expo is vrij toegankelijk op alle weekdagen van 8uur tot 20uur.

Voor alle praktische informatie kan u terecht op de website van Koen D’hollander of Gallery D.

Over de auteur

Verwant

Geef commentaar