Journalisme en … gezondheid!

Het is algemeen geweten dat journalisme een intens en levensverkortend beroep is; dan hebben we het niet over ons gezapig soort Vlaams journaille, maar over het echte werk in Syrië of Egypte… Maar alle gekheid op een stokje: ook wij hebben door het intens computeren wel kwaaltjes. Hier twee zaken die ik recent vond die op praktisch vlak kunnen helpen.

Allergie aan de Mousepad van uw laptop!

Ik had al een tijdje een hinderlijke irritatie aan de wijsvinger. Dacht eerst dat het was door mechanische wrijving. Maar het leek meer dan dat. En ja, enig Googelen bracht aan het licht dat ik niet de enige ben. Er bestaat wel degelijk een allergie aan de gebruikte metalen in het padje. Dat verklaart ook meteen waarom het euvel niet bij elk merk laptop voorkomt.

Oplossing: ofwel een plastic cover op het padje (niet evident, het kleeft maar half of krult op), een beschermplastic voor een GSM screen kan ook. En anders een vingertje afknippen van een lichte latex huishoudhandschoen. Done! Of gewoon wat brede knutseltape (ik gebruikte transparante duct tape) over kleven; werkt perfect, al weken!

Trubbels aan de pols

Ik heb aan mijn PC een hele serie kussentjes liggen: een mousepad met polssteun in gel (te laag), een rolrond nekkussentje – hoogte net goed omdat het wat inkuilt. Maar als ik effe niet oplet vergeet ik het, of het rolt weg.

Oplossing: ik zag toevallig op een van die adorabele Youtube filmpjes met innovatieve uitvindingen een nieuw model muis: rechtopstaand. De originele kosten wel wat, dus ik deed een gok en kocht er een goedkope Chinese. Kwam net aan en… het leek wel of er een grote zucht van verlichting kwam vanuit mijn pols. Deze houding voelt zo goed en natuurlijk aan, de pols moet zich niet als een gymnast in een onnatuurlijke houding wringen. Dat ik er een elegant lichtspel bij krijg door een LED lichtbandje dat een mooi kleurtje geeft, is een kleine bonus. De finish vind ik subliem: mooi mat zwart, voelt erg zacht aan. Ik kocht de mijne op Ebay.com, onder de 25 dollar – port inbegrepen.

Over de auteur

Verwant

Geef commentaar