Nieuwe horecabelevenis ‘Bistro Bureau Bouveau’ opent op Terhills voor hotelgasten en toeristen

Eisden-Maasmechelen is bekend om zijn mijnverleden. Getuige het recreatiegebied Terhills, een gebied van circa 356 hectaren in Dilsen-Stokkem en Maasmechelen, aan de rand van het eerste Nationale Park van België.  Gevormd door haar verleden als industriële mijn- en grindontginningssite wordt de omgeving vandaag gekenmerkt door weelderige fauna en flora, met enorme waterpartijen en unieke uitzichten vanaf de mijnterrils. Op de site het Terhills resort, het watersportterrein Cablepark, de energetic wellness Elaisa, het cinemacomplex Euroscoop, de toeristische infodienst en uiteraard het shoppingdorp Maasmechelen Village. Nieuw is de horecabelevenis ‘Bistro Bureau Bouveau’ in het Terhills Hotel. Hiermee wil men de betere brasseriekeuken combineren met een gezellige bar op de site, waar zowel hotelgasten, als gewone bezoekers en dagtoeristen welkom zijn.

De naam van deze nieuwe horecabelevenis is enerzijds geïnspireerd op de ingenieursbureaus die zich hier bevonden en anderzijds op het Franse woord voor steenkoolgang. De tegenstelling tussen het licht bovengronds en het donkere ondergronds komt dan ook volledig tot uiting in de inrichting van het brasserie-restaurantgedeelte en de bar, alsook in de menukaart voor lunch en diner, die volledig zijn vernieuwd.

Boven- en ondergronds

De nieuwe bar (foto’s: Jempi Welkenhuyzen/LRM).

Daan Ver Donck van interieurarchitectenbureau Nachtraven (Mechelen) was verantwoordelijk voor de herinrichting. Terhills Hotel kende een zgn. ‘hard- en een softclose’ van 8 weken in totaal om te ‘delven’ naar een uitgebreide resto-renovatie. De huidige functies moesten gereorganiseerd worden, het concept moest origineel zijn en er mocht toch geen stijlbreuk komen met het huidige interieur. Voorts werden er subtiele referenties gebruikt om de geschiedenis van de site te duiden. Over het budget werd geen uitspraak gedaan in samenspraak met LRM, de Limburgse Reconversie Maatschappij. Vertrekpunt bij dit alles lag bij de Stichting Erfgoed Eisden, die het contrast onder- en bovengronds van de mijn in dit voormalig directiegebouw goed duidde. Dit zorgde voor de nodige inspiratie. Denk aan de ontbijtzone waar er een ‘tapijt’-plafond hangt, met referenties naar het behang van de Mijnwerkerswoning, intussen ingericht als museum. Ook de nieuwe bar is gebaseerd op het mijnverleden. Zo contrasteert het donker mooi met de omgeving. Om extra ruimte te voorzien werd er een meeting room opgeofferd. Bistro Bureau Bouveau biedt een gevarieerde kaart van streekgerechten die dagvers worden bereid door chef Philippe en zijn team. Tot slot werd er een bankstel toegevoegd in het restaurantgedeelte en via een uitbouw is er extra openheid gecreëerd. Men kan er terecht aan tafel of aan de gastvrije bar, feit is dat zowel lunch als diner vanaf nu toegankelijk zijn voor zowel hotelgasten, als bezoekers en dagjestoeristen. Dit breekt met het verleden van het voorgaande hotel-restaurant dat sinds de oprichting in 2014 exclusief voorbehouden was aan wie in Terhills Hotel verbleef, luidt het.

Alle betrokkenen bij het nieuwe project (foto’s: Jempi Welkenhuyzen/LRM).

Sterke match

Openheid troef en tegelijk een uitdaging voor de nieuwe manager Joris Keimes. We kennen hem nog van B&B-hotels Hasselt en als voormalig F&B-manager in Bobbejaanland. Zijn uitdaging zal alvast zijn deze bistro te doen opleven in de buurt. Het hotel draait momenteel een bezetting van 70 tot 75 procent en ook de meeting zalen worden vlot verhuurd. “ De bar is dagelijks geopend vanaf 12 uur en biedt naast zinnenprikkelende cock- en mocktails ook lichte gerechtjes en hartige vieruurtjes aan. Ideaal voor wie een bezoek brengt aan de site. Al kun je natuurlijk ook speciaal voor deze bistro-ervaring afzakken naar ons hotel, “ besluit Joris.

Voor meer info: www.lrm.be, www.terhillshotel.com  – www.terhills.be en https://erfgoedeisden.be

Over de auteur

Woont centraal in de Euregio, kort bij Maastricht, Aken, Luik en Hasselt. Neemt als freelancer ook losse opdrachten aan.

Verwant

Geef commentaar