Cosmetica toegelicht aan journalisten

Cosmetica zijn alom aanwezige producten. Er wordt veel over gesproken en heel vaak komen zij in de media aan bod.  Intussen gaat over cosmetica heel wat onsamenhangende informatie rond. Van steekhoudende artikels tot fake news… cosmetica komen vaak in het nieuws. En toch zijn het paradoxaal genoeg zeer miskende producten.

Bent u journalist? Blogger/blogster?

Dan nodigt het DETIC Institute u bij deze uit voor een volledige opleiding over cosmetische producten. Bedoeling ervan is vastgeroeste ideeën te ontzenuwen en vooral cosmetica beter te leren kennen. Welke regelgeving is op cosmetica van toepassing? Wat houdt die regelgeving in?  Hoe wordt de veiligheid van cosmetische producten beoordeeld?  Zijn de ingrediënten van cosmetische producten gevaarlijk?  Zijn de werkzaamheidsclaims onderbouwd?  Zijn de milieuclaims relevant?  Zijn het echt overbodige producten?  Waar staan de labels voor?  Zijn zij verantwoord? 

Nog vele andere onderwerpen zullen er aan bod komen.

Met de medewerking van:

 • Joëlle Meunier – Verantwoordelijke Cosmetica – Federale Overheidsdienst Volksgezondheid
      Alles wat u moet weten over het regelgevend kader voor cosmetica
 • Vera Rogiers – Toxicoloog – Vrije Universiteit Brussel
      Kennismaking met de toxicologie van cosmetica
 • Yu-Ting Chen – Scientific Advisor – DETIC
      Het begrijpen van cosmetische werkzaamheidsclaims
 • Frédérick Warzée – Cosmetoloog – DETIC
      Het ontcijferen van de milieuclaims van cosmeticaproducten

Klik hier om u te registreren

Datum: 2 oktober 2019
Plaats: Bluepoint Brussel

Over de auteur

Verwant

Geef commentaar