Uitnodiging: Muzikaal Erfgoed Oostende en hulde Ronald Desnerck

VJV-lid Ronald Desnerck wordt op 3 juni gehuldigd voor zijn jaren inspanning om het lokale erfgoed te bewaren. Je wordt van harte uitgenodigd!

De Oostendse culturele vereniging “Woordzee vzw” houdt er aan een avondvullend muzikaal programma te brengen naar aanleiding van het verschijnen van het nieuwe boek “Muzikaal Erfgoed Oostende”, gewijd aan oude Oostendse liedjes van 1600 tot 1945 met hun partituren, waarover Dirk Ooms geschreven heeft: “Het boek is werkelijk prachtig, heel verzorgd uitgegeven, uiterst verzorgde partituren, een schat aan vaak onbekende liedjes, werkelijk een grote aanwinst voor het maritieme culturele erfgoed van Oostende”.

Deze avond is ook een hommage aan Roland Desnerck 80 jaar, en vanaf zijn jeugdjaren medebewaker van het lokale erfgoed.

Deze feestelijke avond gaat door op 3 juni, te 19.00 uur in De Grote Post, Zaal Grote Post op de gelijkvloerse verdieping. De ingangsprijs bedraagt 11 euro en reserveringen kunnen nu al in De Grote Post, loket, of uit@oostende.be.

Er zijn verschillende optredens: van Dirk Ooms, directeur van de Muziekschool, met een “Ostendaise” en de “Marche Oostende-Dover”, Bernard Dewulf en Mieke Goetghebeur met een cantate van René Desnerck, Giedo Vanhoecke en Noël Warmoes met een visserslied, Bart Plasschaert en Herr Seele, het Oostendse koor “Ier en Gunter” met oude Oostendse liederen, Johan Vande Lanotte en Roland Desnerck en Peter Vanslambrouck met een “Riesjangtang”.

De presentatie ligt in handen van Kathelijn Vervarcke en José Vandekerckhove.

Laat dit uniek en zo Oostends feestelijk gebeuren niet aan je voorbijgaan! Meer inlichtingen: 059 23 56 57.

Over de auteur

Verwant

Geef commentaar